Book service her
Fords første elektriske rallybil: Mustang Mach-E Rally

Fords første elektriske rallybil: Mustang Mach-E Rally

08-09-2023
 • Mustang har skabt begejstring gennem knap seks årtier med adskillige fede Mustang-varianter. Nu er der igen grund til de helt store smil med en rallyvariant af Mustang Mach- E – som er 100 % elektrisk.

  Ford Mustang Mach-E Rally kunne for første gang opleves på dette års Goodwood Festival, hvor den nye rallybil for alvor viste, hvor vildt det er, når der bliver sat strøm til en rallybil.

  Ford Mustang Mach-E

  - Det er blot et år siden, at vi fik idéen om en Mustang Mach-E Rally. Den færdige rallybil, som vi ser i dag, er resultatet af passionen og kreativitet i Ford Model e, hvilket er navnet på Fords elektriske division. Vi udforsker altid grænserne indenfor vores bilers ydeevne. Kombinationen af en elektrisk drivlinje, rally-affjedring og et cool design, gør Mustang Mach-E Rally til en anderledes performance-bil, som vil begejstre de kunder, der jagter deres næste eventyr, siger Donna Dickson, chief engineer, Mustang Mach-E.

  Med den nye Mustang Mach-E Rally får Mustang-familien endnu et medlem, men denne variant skiller sig alligevel ud fra resten af familien. Bilen kan prale af at være en tunet version af den kendte Mustang Mach-E GT, og den har to elmotorer, 487 hk og et drejningsmoment på mere end 880 Nm. Bilen kommer med et lithium-ion batteri med netto kapacitet på 91 kWh1.

  Oplev Mustang Mach-E Rally:

  Mustang Mach-E Rally har en unik MagneRide® affjedring - en særlig avanceret støddæmperteknologi2, der har stivere forfjedre og ekstremt hurtig respons på ændrede vejforhold og underlag. En unik magnetisk væske stimuleres elektronisk til at give mere eller mindre modstand i støddæmpningen og giver ideel støddæmpning i forhold til kørselsmønstret.

  Ford Mustang Mach-E Rally

  Mustang Mach-E Rally kommer med hvide 19” rally-inspirerede alufælge, der er inspireret af Fords lange rallyhistorie. Sammen med 235/55 R19 Michelin CrossClimate2 dækkene får du endnu bedre vejgreb på løst underlag. Røde bremsekaliber ved forhjulene giver rallybilen endnu mere kant og fungerer som flot kontrast til de hvide alufælge.

  For bedre at kunne modstå grus og andre overflader har Mustang Mach-E Rally fået ekstra beskyttelse af elmotoren foran og bagpå. Beskyttelsesfilm til at beklæde døre og hjulkasser samt stænkklapper er også tilgængelig for at forhindre lakken i at blive beskadiget.

  Leveres med unik RallySport Drive Mode

  Mustang Mach-E Rally er den første Ford, der kommer med RallySport Drive Mode. Dette er et system designet til kørsel på lukkede rallybaner.

  Rally-inspirerede elbil

  For at teste den nye og helt elektriske rally-inspirerede elbil byggede Ford sin egen rallybane i Michigan. Banen er designet af rallycross-veteraner for bedst muligt at efterligne, hvad bilen kan blive udsat for i den virkelige verden. Her blev prototypen af Mustang Mach-E Rally kørt hårdt i rallytests – for at sikre sig, at bilen kan modstå de hårde forhold, som den netop er udviklet til.

  Læs mere om bilens fede features.

  - Med Mustang Mach-E Rally giver vi vores kunder adgang til vores rige rallycross-traditioner. Den tager vores Mustang til et sted, den aldrig har været før - til grus- og jordvejene. Det vil levere en køreoplevelse ulig nogen anden. Dette er ægte køreglæde, siger Jim Farley, CEO, Ford Motor Company.

  Mustang Mach-E Rally kan bestilles i begyndelsen af næste år og forventes at blive leveret i første halvår af 2024. Bilen lanceres på udvalgte markeder og forventes også at blive lanceret i Danmark. Priserne vil blive offentliggjort tættere på lanceringen.

  Kilde: MyNewsDesk

  PRESSEMEDDELELSE - 07 SEPTEMBER 2023 15:02

  Følg Ford på 

  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • MyNewsDesk
  • Ford.dk hjemmeside


  # # #

  1 Den officielle rækkevidde på den elektriske Mustang Mach-E oplyses tættere på lancering.

  2 MagneRide er et varemærke, der tilhører BWl Group.

  3 Brembo er et varemærke, der tilhører Brembo Spa.


Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Jens Buus Biler A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra Jens Buus Biler A/S