Book service her
Solceller på nyåbnet fabrik

Ford vil tredoble antallet af solceller på nyåbnet fabrik

06-07-2023

Ford har indgået et samarbejde med den tyske energiudbyder, RheinEnergie, og fremlægger nu en handlingsplan for den nyåbnede fabrik i Køln. Fabrikken bliver Fords første CO2 -neutrale fabrik* og vil blandt andet få energi til produktionen ved at tredoble mængden af solceller.

I sidste måned slog Ford dørene op til den transformerede fabrik i Køln, Ford Cologne Electric Vehicle Center, der skal producere Fords nye generation af elektriske personbiler i Europa. Hele 250.000 elbiler forventes årligt at rulle af fabrikkens samlebånd og her kommer energi fra fabrikkens solceller blandt andet i spil. Ved at tredoble fabrikkens eksisterende mængde af solceller vil fabrikken kunne generere en kapacitet på 3,76 MWp – svarende til det årlige elforbrug i cirka 1.100 hjem.

Installation af solceller

Med installationen af de nye solceller forventes den genererede elektricitet at levere omkring seks procent af fabrikkens samlede elforbrug. Installationen af solcellerne forventes af være færdig i midten af 2024.

- Ford skaber biler til folket og dermed forpligter vi os helt naturligt også til at passe på vores planet. RheinEnergi hjælper os i forvejen med vedvarende energi til vores faciliteter i Køln, og nu skal vi arbejde endnu tættere sammen for at sikre at den vedvarende energi produceres mere lokalt på vores fabrik, siger Martin Sander, General Manager, Ford Model e, Ford Europe.

Den gennemgribende transformation af fabrikken skal ses i lyset af Fords forventning om, at alle Fords fabrikker, leverandører og distribution i Europa, skal være CO2 -neutrale i 2035.

- Vi har alle samme mål: At fabrikken i Køln skal være klimaneutral i 2035. Vi kan kun nå dette ambitiøse mål, hvis vi udvikler og implementerer konkrete løsninger sammen med de store virksomheder i Køln. Sammen med Ford arbejder vi på mere energieffektive produktionsprocesser og en gradvis dekarbonisering af varmeforsyningen på fabrikken i Køln, siger Andreas Feicht, administrerende direktør i RheinEnergie. 

Fords fabrik

Al elektrisk energi, der købes af Fords fabrikker, kommer nu fra vedvarende kilder. Siden 2008 har Ford-anlægget i Køln udelukkende købt elektricitet fra vedvarende kilder gennem RheinEnergie. I begyndelsen af året blev et nyt solcelleanlæg installeret på fabrikken i Valencia, som også vil blive udvidet yderligere og forventes at nå en kapacitet på 10 MWp i 2024.

Kilde: MyNewsDesk

PRESSEMEDDELELSE - 6 JULI 2023 12:04

Følg Ford på 

  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • MyNewsDesk
  • Ford.dk hjemmeside


Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Jens Buus Biler A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra Jens Buus Biler A/S