Book service her

Ford overrasker med 100 % elektrisk SuperVan og regnbuefarvet Ranger Raptor på Goodwood Festival

24-06-2022

I dag sparkes den årlige Goodwood Festival of Speed i gang i Storbritannien, og igen i år står Ford klar med iøjnefaldende Ford Performance-biler. Fords populære varebilsprogram er taget til ekstreme højder med den elektriske SuperVan med 2.000 hk og den farvestrålende Raptor, der sender et helt særligt budskab.

Det er svært at overse Fords konceptbiler på dette års Goodwood Festival, der de næste fire dage afholdes i Chichester. Der er skruet ekstra op for både farvepaletten og ikke mindst hestekræfterne, når den regnbuefarvede, ’Very Gay Raptor’, og den fuldelektriske, SuperVan, indtager festivalen.

Farverig Raptor sætter fokus på diskrimination

Den hårdføre Ranger Raptor blev afsløret med et dramatisk stunt tidligere i år. Med ekstreme terrænegenskaber*, hele 288 hk, et kraftigt drejningsmoment på 491 Nm og den nye 3,0 liters V6 twin-turbo EcoBoost benzinmotor, giver den nye Ranger Raptor terrænkørsel en helt ny dimension.

Gay Ranger Raptor

Den næste generation af Fords Ranger Raptor skal ikke bare tackle off-road og downhill stier på festivalen, den viser samtidig Fords støtte til LGBTQ+-miljøet med sine regnbuefarver og sætter fokus på diskrimination. En liveudsendelse af Fords Tough Talk-serie vil i samme anledning handle om, hvordan bilindustrien kan bidrage til at fremme en kultur for inklusion og samarbejde med LGBTQ+-miljøet. Værten er rugbylegenden, Gareth Thomas, der var den første professionelle rugbyspiller til at tale åbent om at være homoseksuel.

Se ’Very Gay Raptor’ her:

Ny SuperVan: Fire motorer med 2.000 hk

Den nye Ford Pro Electric SuperVan er inspireret af den nyligt afslørede E-Transit Custom, der er efterfølgeren til Europas bedst sælgende varebil – Transit Custom**.

Komponenter fra den kommende E-Transit Custom kan da også findes i den nye SuperVan, der med dens fire elektriske motorer, 50 kWh-batteri og skræddersyede kontrolsystem producerer tilsammen omkring 2.000 hk, der tager varebilen fra 0-100 km/t på under to sekunder. Fords nyeste SYNC-teknologi er naturligvis også i den potente varebil – ligesom den er at finde i flere af Fords nuværende modeller. Varebilen er et glimrende bevis på, hvordan Ford Pro tager Fords varebiler til et helt nyt niveau og understreger samtidig Fords forpligtelse til en 100 % elektrisk fremtid. 

SuperVan

- Siden 1971 har Ford SuperVans handlet om ydeevne, og hvad der er muligt at opnå med Transit. Den nye Ford Pro Electric SuperVan er begyndelsen på en helt ny æra af muligheder med den elektriske drivlinje og en 24/7 forbundne teknologi, der følger med den helt nye fuldelektriske E-Transit Custom, siger Mark Rushbrook, Global Director, Ford Performance.

Samme forbudne teknologi som avancerede racerbiler

SuperVans forbundne teknologi giver konstant føreren informationer om varebilens tilstand, mens det samtidig er muligt at fjernstyre varebilens opsætning og optimere ydeevnen. SuperVan kommer med flere køretilstande og en bremseteknologi, der regenererer energi, ligesom Fords andre fuldelektriske biler tilbyder i dag. Den sensationelle SuperVan blev udviklet i al hemmelighed i Østrig, som en del af et samarbejde mellem Ford Performance, Ford Design og STARD – en østrigsk specialist i elektrificerede racerbiler.

Se Fords nye SuperVan i videoen her:

SuperVans siden 1971

Fords historie med SuperVans går langt tilbage. Den første SuperVan, Transit Mk1, så allerede dagens lys tilbage i 1971. Her anvendte man en mellemklasses motor fra Le Mans-vinderen Ford GT40 til bilen, mens man ved den efterfølgende SuperVan anvendte en V8 Cosworth-motor med 590 hk. Fords tredje SuperVan var en Coswoth HM-motor med 650 hk, der på daværende tidspunkt også blev anvendt i flere Formel 1-biler.

Transit Mk1

- For os hos Ford Pro handler det om at øge produktiviteten hos vores kunder. Vi udviklede netop den fuldelektriske SuperVan for at vise det fulde potentiale i elektriske biler, der med den rette Ford Pro-teknologi er forbundet 24/7. Med denne SuperVan tager vi den avancerede teknologi og det karakteristiske udseende fra E-Transit Custom til et helt nyt niveau, siger Hans Schep, General Manager, Ford Pro.

Optimeret ydeevne

Varebilens batteri på 50 kWh-batteri kan lades fuldt op på cirka 45 minutter ved en standard lynoplader, og er desuden placeret sådan, at det bidrager til en optimal vægtfordeling og et lavt tyngdepunkt.

Den firhjulstrukne bil klarer 0-100 km/t på under to sekunder og er dermed Fords hurtigste SuperVan til dato, hvilket også afspejler sig i bilens design, der er inspireret af racerbiler.

interiør

I kabinen kan føreren via den store touchskærm vælge mellem fem forskellige køretilstande:

  • Road (normal kørsel)
  • Track (tilpasset spor og glatte veje)
  • Drag (Maksimal acceleration til drag racing)
  • Drift (for spektakulær drifting)
  • Rally (for optimalt vejgreb og ydeevene på asfalt og grusveje med særlige dæk)

SuperVan kommer desuden med tre forskellige indstillinger til at regenerere energi i forbindelse med opbremsning, hvilket er med til at oplade batteriet. En E-Boost funktion tilbyder desuden maksimal kraft, moment og hastighed.

Et lynhurtigt videnskabeligt projekt, der flytter grænser

Udover at sætte en tyk streg under Fords avancerede teknologier og varebilskoncept, så er den nye SuperVan også et videnskabeligt projekt.

Fords hold af ingeniører har med denne SuperVan flyttet grænser indenfor elektriske drivlinjer. En erfaring der kan tages med videre til Fords almindelige modelprogram og gavne Fords kunder.

Romain Dumas

Det vil være den erfarne Romain Dumas, der sætter sig bag rattet i Fords SuperVan, når varebilen skal vise sit værd på Goodwood Festivalen. Romain Dumas er tidligere rekordindehaver på netop Goodwood Festivalen og er desuden indehaver af rekorden for hurtigste omgangstid i en elbil på den frygtede Nordschleife, hvor han har vundet fire Nürburgring 24-timers løb.

Team Fordzillas TFX-P1 racerbil vil også blive præsenteret på Goodwood Festivalen. Her vil en kombination af en visuel og fysisk verden i en e-racing simulator give de besøgende en unik oplevelse, som om de selv sad bag rattet i den vilde racerbil. TFX-P1 var den første e-racerbil, der blev udviklet som en del af samarbejdet mellem spillerne selv og Fords udviklere.

Festivalen begynder som nævnt i dag og slutter søndag d. 26. juni.

* Terrænkørsel må kun finde sted på områder, hvor det er tilladt. Henviste billeder og videomateriale er optaget i Australien.

**Baseret på ”S&P” Global New Registrations data” 2021. Østrig, Belgien, Storbritannien, Tjekkiet, Danmark, Finland, Frankrig, Grækenland, Ungarn, Irland, Italien, Holland, Norge, Polen, Portugal, Spanien, Rumænien, Sverige, Schweiz, Tyrkiet og Tyskland.

Her kan du læse mere om Fords SuperVan.

Kilde: MyNewsDesk

Følg Ford på Mynewsdesk – Ford.dk – Facebook – Instagram – LinkedIn

Kontakt osSe flere nyheder


Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Jens Buus Biler A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra Jens Buus Biler A/S