Book service her

Ny Ford GT hylder prototype fra 1964

13-08-2021

Ventetiden er forbi. Nu afsløres den nye Ford GT ’64 Prototype Heritage Edition, der tager USA’s Le Mans-vindende superbil til nye højder i form af en moderne udgave.

Som en hyldest til den originale Ford GT superbil, prototypen der banede vejen for Fords første superbil for mere end halvtreds år siden, introducerer Ford nu sin 2022 Ford GT ’64 Prototype Heritage Edition. Bilen er inspireret af prototypen fra 1964, der debuterede ved New York International Auto Show i 1964 og senere blev USA’s første og eneste Le Mans-vindende superbil.

- Denne er den første Ford GT Heritage Edition, der ikke blot fejrer tidligere racerløbssejre, men med bilen går vi et spadestik dybere og hylder den spæde start af Fords arv med superbiler. Ford GT ’64 Prototype Heritage Edition er en moderne fortolkning af originalen, hvor der absolut ikke hersker nogen tvivl om, hvilken bil vi hylder, siger Mike Severson, Ford GT’s program manager.

Den nye Ford GT ’64 Prototype Heritage Edition præsenteres ved Monterey Car Week i denne uge, hvor den vil få selskab af den eneste tilbageværende 1964 Ford GT-prototype.

Til ære for de fem originale GT-prototyper

Som det tydeligt fremgår af billederne, er den nye Ford GT ’64 Prototype Heritage Edition designmæssigt inspireret af samme look som prototypen fra 1964. Farverne og fartstriben på taget går igen på den nye Heritage Edition, mens bilen som noget nyt komplimenteres af udvalgte røde detaljer.

Kulfiberdetaljer pryder også bilen - blandt andet i form af de 20” alufælge med Brembo-bremsekalibre, men også inde i kabinen med dørkarme og sæder lavet af kulfiber. Sportssæderne er beklædt med blåt Alcantara-ruskind, mens instrumentpanelet også er beklædt med læder.

Se desuden en video (tilhørende materiale under teksten) af den nye Ford GT ’64 Prototype Heritage Edition i selskab med den eneste tilbageværende prototype fra 1964.

De første prototyper banede vejen

Tilbage i 1963 begyndte Ford udviklingen af sin egen superbil med det formål at slå Ferrari og vinde Le Mans. Allerede mindre end et år senere blev den første Ford GT-prototype (chassis GT/101) afsløret på New York International Auto Show.

I alt blev der bygget fem Ford GT-prototyper. For hver prototype blev der justeret og udviklet for i sidste ende at opnå den bedst mulige ydeevne og hastighed. Disse prototyper er nogle af Fords mest betydningsfulde biler produceret i forbindelse med grundlæggelsen af Fords GT-program, der kulminerede med sejren ved Le Mans i 1966. I dag symboliserer bilerne en banebrydende teknik, der fører tråde helt frem til nutidens 2022 Ford GT Heritage Edition.

- Der er mange milepæle i Ford GT’s historie. Holdet bag prototyperne har for hver prototype haft troen på, at netop den model var den rigtige på det givne tidspunkt. Prototypen fra 1964 markerer en tid, hvor kreativiteten blev sluppet løs hos holdet bag, hvilket var startskuddet til Fords GT-program, siger Mike Severson.

Ud af de fem Ford GT-prototyper der blev bygget, er chassis GT/105 den eneste overlevende model.

En forlængelse af Heritage Edition serienMed Ford GT Heritage Edition serien har Ford gennem årene fejret skelsættende øjeblikke, heriblandt Le Mans-vinderløbet i 1966. Med den nye 2022 Ford GT ’64 Heritage Edition markeres endnu en superbil i den ultra-limited serie. Følgende biler er en del af serien:

  • 2021 Ford GT ’66 Daytona Heritage Edition
  • 2020 Ford GT ’69 Gulf Livery Heritage Edition
  • 2019 Ford GT ’68 Gulf Livery Heritage Edition
  • 2018 Ford GT ’67 Heritage Edition
  • 2017 Ford GT ’66 Heritage Edition
  • 2006 Ford GT Gulf Livery Heritage Edition

Produktionen af den nye Ford GT ’64 Heritage Edition forventes af begynde i januar 2022. Det er muligt at komme i betragtning til superbilen ved at ansøge om at købe den. Læs her for mere information.


Kilde: MyNewsDesk

Følg Ford på Mynewsdesk – Ford.dk – Facebook – Instagram – LinkedIn

Kontakt osSe flere nyhederLæs mere om Ford GT

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Jens Buus Biler A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra Jens Buus Biler A/S