Book service her

Ford bygger globalt batteriforskningscenter i verdensklasse

06-05-2021

For at kunne udvikle battericelleteknologien og producere endnu bedre batterier i fremtiden, samler Ford nu al sin ekspertise på dette felt i et globalt batteriforskningscenter ved navn Ford Ion Park


- Vi er allerede i fuld gang med at øge produktionen af elektriske biler rundt om i verden. Ved at investere yderligere i udviklingen af batterier og forskning, kan vi levere flere og bedre elektriske biler til en lavere pris, siger Hau Thai-Tang, Fords Chief Product Platform and Operations Officer.


Ford Ion Park vil ikke kun samle al ekspertise inden for batteriteknologi, forskning, planlægning, indkøb, produktion, kvalitet og finansiering, men ved etableringen af centeret forventes det også, at udviklingen og produktionen af battericeller og batterier vil ske endnu mere effektivt end i dag. Batteriforskningscentret vil blive bygget næste år i det sydøstlige Michigan og vurderes at koste cirka 1,1 milliarder kroner.


Batteriforskningscenter i verdensklasse

Med batteriforskningscentret skaber Ford et forskningscenter i verdensklasse. Allerede nu er teamet bag i gang med arbejdet, som vil bidrage til, at det nye center bliver specialister i udvikling, test og produktion af battericeller. Her er målet ikke kun at undersøge og skabe nye produktionsteknikker, men særlig at kunne opskalere banebrydende batteriteknologi med nye materialer.


Tests er allerede i fuld gang

Teamet bag det nye battericenter vil desuden arbejde tæt sammen med alle andre Ford-teams – fx eksperterne i Fords nye Battery Benchmarking and Test Laboratory, Ford Customer Service Division og en række andre vigtige underleverandører og partere.


I det nye Battery Benchmarking and Test Laboratory i Allen Park, Michigan, er eksperter i stand til at hurtig at teste og identificere battericeller til fremtidens elbiler. Centret, der åbnede sidste år og kostede cirka 600 millioner kroner, har allerede testet mere end 150 typer battericeller. Her kan de desuden også genskabe batterier i fuld skala og undersøge, hvordan batterierne fungerer under ekstreme vejrforhold og i forskellige former for brug.Succes med elektrificering

I Nordamerika har den elektriske pony Mustang Mach-E været en stor salgssucces, og det samme forventes at gøre sig gældende med den fuld elektriske Ford Transit, der kommer på markedet sidst på året. 


I Europa mærker Ford-kunderne også de ambitiøse mål omkring elektrificeringen. I midten af 2026 skal 100 procent af Fords personbiler i Europa tilbydes som fuld elektriske eller ladbare hybrider. I 2030 forventer Ford at alle personbiler, der bliver solgt, skal være fuld elektriske. Læs mere her. 


Tidligere i år har Ford annonceret, at de skulle investere 22 milliarder dollars globalt i elektrificering. Det var næsten dobbelt så meget som selskabets tidligere investeringsplan for elektriske biler. Ford har arbejdet aktivt med batteriforskning og elektriske biler, siden Henry Ford og Thomas Edisons tid. I dag har selskabet sikret sig mere end 2500 amerikanske patenter indenfor elektrificeringsteknologi.


Følg Ford på Mynewsdesk – Ford.dk – Facebook – Instagram – LinkedIn

Kontakt osSe flere nyhederHybrid og Elektrisk

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Jens Buus Biler A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra Jens Buus Biler A/S