Book service her

Ford GT får Daytona-specialudgave og eksklusiv Studio Collection-pakke

17-08-2020

Ford GT – USA’s eneste Le Mans-vindende superbil – bliver taget til nye højder i 2021. Det sker med specialudgaven Ford GT Heritage Edition, der er inspireret af den originale Ford GT, som vandt Daytonas 24-timers løb i 1966, og den såkaldte Studio Collection-pakke, der gør det muligt at personliggøre superbilen mere end nogensinde.

”Med Heritage Edition dykker vores Ford Performance-specialister endnu længere ned i Ford GT’s racerhistorik. Det er en limited edition-model, der designmæssigt hædrer 55-årsjubilæet for Ford GT’s sejr ved Daytonas 24-timers løb, der skulle vise sig at blive afgørende for vores sejr i Le Mans senere samme år. Derudover introducerer vi også Ford GT Studio Collection: En pakke med valgbare grafiske elementer til de ejere, der fx ønsker at fremhæve Ford GT’s kulfiber og kølere – funktionelle detaljer, der har været afgørende for dens Le Mans-sejre,” udtaler Mike Serverson, programmanager for Ford GT.


Ford GT’s første Daytona-specialmodel

Ford GT’s Daytona-inspirerede udgave er den seneste i rækken af superbilens Heritage Edition-modeller. Samtidig er det den første i rækken, der tipper med hatten til den originale Ford GT, som vandt Daytona 24 Hour Continental-løbet i 1966. Løbet, der er afbildet i filmen ’Le Mans ’66’ fra 2019, markerede Fords allerførste sejr i et udholdenhedsræs.

Denne Heritage Edition af Ford GT er dermed den første af sin slags til at bære en lakering, der hædrer et andet løb end Le Mans.

“Fords racerkørere Ken Miles og Lloyd Ruby førte an i næsten samtlige omgange af det døgnlange racerløb og udkonkurrerede resten af feltet med 48 km. Sejren blev et vendepunkt for Fords ambitioner med Ford GT og markerede samtidig første gang, at nogen truede Ferraris dominans i racersporten,” forklarer Severson.

Ford GT Heritage Edition lander i 2021 med et design, der er inspireret af det markante look, som originalmodellen Ford GT40 MK II bar i 1966 i Daytona-løbet. Den var hvid, sort og rød – og de detaljer går igen i den nye Heritage Edition, som bærer farven Frozen White, der komplementeres med kulfiberdetaljer som kontrast. 

Dertil kommer røde detaljer på bl.a. tagkanten, nederste del af fronten og førersidens dør, mens yderligere kulfiberdetaljer udviser specialudgavens letvægtskarosseri. Ford GT Heritage Editions eksklusive design rundes af med unikke grafiske detaljer og skræddersyede 20 tommers Gold Heritage-alufælge med røde Brembo-bremsekalibre. 

Kabinen består bl.a. af sort Alcantara-ruskind, der beklæder både instrumentpanelet og rattet, mens rattets røde paddle shifters og sportssæder beklædt med rød Alcantara-ruskind danner kontrast.


Ny Studio Collection-pakke

Specialisterne hos Ford Performance løfter i samme åndedrag sløret for den såkaldte Ford GT Studio Collection. Navnet dækker over en ny pakke af grafiske elementer, der gør det muligt at tilpasse Ford GT’s design ved at fremhæve superbilens markante designelementer – herunder bilens kølere, som er afgørende for, at Ford GT kan levere sine 660 hk under selv de mest ekstreme køreforhold.

Ford GT Studio Collection er skabt via et samarbejde mellem Ford Performance og Ford GT-producenten Multimatic. Den unikke pakke af grafiske elementer er derudover tilvejebragt med input fra Garen Nicoghosian, Multimatics designchef, som har arbejdet på Ford GT siden dens spæde start.

Kun 40 Ford GT-modeller forventes at få Studio Collection-pakken i løbet af modelårene 2021 og 2022. Karosseriet og dens grafik kan tilpasses i syv forskellige standardfarver eller med en udvidet palet, der tilbyder utallige farvekombinationer.

Leveringer af Ford GT modelår 2021 forventes at begynde i starten af 2021.

Kontakt osSe flere nyhederGå til MyNewsDesk

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Jens Buus Biler A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra Jens Buus Biler A/S