Book service her

Ford og Volkswagen underskriver samarbejde om varebiler, elbiler og selvkørende teknologi

10-06-2020
  • Ford og Volkswagen vil samarbejde om produktion af varebiler. Det inkluderer fra 2022 en Volkswagen-udviklet kompaktvarebil, en Volkswagen-udviklet pickup-bil baseret på Ford Ranger og senere også en Ford-udviklet 1-tons varebil.
  • Den nye alliance forventes at producere op til 8 millioner enheder af de to nye varebiler og den nye pickup i alt.
  • Ford vil udvikle en ny elbil i Europa baseret på Volkswagens Modular Electric Drive-teknologi (MEB) fra 2023, der forventes at kunne opnå en produktion på over 600.000 enheder over flere år.
  • Som følge af Volkswagens nylige investering i Argo AI vil Ford og Volkswagen samarbejde med Argo AI om uafhængig storproduktion af selvkørende biler.
  • Alliancen forventes at skabe store gensidige stordriftsfordele og omfatter ikke krydsejerskab mellem de to parter


Ford Motor Company og Volkswagen AG har i dag underskrevet samarbejdsaftaler, der udvider deres globale alliance med produktionen af varebiler, elbiler og mellemstore pickup-biler. Det udvidede samarbejde bygger på de to virksomhederes gensidige stordriftsfordele.

Planen om det store samarbejde blev annonceret i juli 2019.

Ford og Volkswagen forventer, at alliancen vil komme både nuværende og fremtidige kunder af begge parter til gode. Det vil ske gennem hurtigere innovation på udvidede modelprogrammer og implementering af nye og relevante produktionsteknologier. Begge virksomheder forventer en fortsat større efterspørgsel på både varebiler og højtydende elbiler verden over, som vil tilvejebringes gennem gensidige stordriftsfordele.


Alliancen omfatter:

  • Produktion af en mellemstor Ford-produceret pickup-bil, der vil sælges som en del af Volkswagens varebilsprogram under modelnavnet Amarok fra 2022.
  • Yderligere forstærkning og udvidelse af begge virksomheders varebilsforretning allerede i 2021. Det indebærer en ny Volkswagen-produceret kompaktvarebil baseret på virksomhedens Caddy-model og senere også en 1-tons varebil fra Ford.
  • En unik Ford-udviklet elbil i Europa inden 2023 baseret på Volkswagens Modular Electric Drive-teknologi (MEB), der understøtter Fords europæiske mål om nulemission.


Som følge af Ford og Volkswagens nye varebilsalliance forventer parterne at producere op til 8 millioner enheder af de to nye varebiler og den nye pickup.

“I lyset af COVID-19 og dens indflydelse på den globale økonomi er det vigtigere end nogensinde for virksomheder at etablere stærke alliancer som denne. Dette samarbejde vil i stort omfang mindske begge vores produktionsomkostninger. Og det vil føre til både bredere distribution af elbiler og varebiler samt en styrket position for begge parter,” udtaler Herbert Diess, Volkswagen Groups administrerende direktør.

“Denne alliance kommer på et tidspunkt, hvor der er stor entusiasme omkring stadigt mere intelligente og tilkoblede køretøjer. Det skaber en enorm mulighed for yderligere innovation og flere fordele til alle kunderne, som der er stor brug for i forbindelse med verdens udfordringer på transportområdet,” forklarer Jim Hackett, Fords administrerende direktør.


Alliancen mellem Ford og Volkswagen omfatter ikke krydsejerskab mellem virksomhederne, der dermed forbliver konkurrenter på markedet.


Læs mere om Ford og Volkswagens samarbejde i den komplette engelske pressemeddelelse.

Kontakt osSe flere nyhederGå til MyNewsDesk

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Jens Buus Biler A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra Jens Buus Biler A/S