Book service her

Ford producerer ansigtsmasker og respiratorer i samarbejde med 3M og GE Healthcare

30-03-2020

Ford Motor Company i USA stiller i samarbejde med 3M og GE Healthcare sine fabriksfaciliteter og tekniske ekspertise til rådighed for at øge produktionen af medicinsk udstyr og forsyninger til sundheds- og beredskabsmedarbejdere og nødstedte patienter smittet med coronavirus.

”USA befinder sig sammen med resten af verden i en kritisk tid, der kalder på handling og samarbejde. Ved at stå sammen på tværs af industrier kan vi gøre en reel forskel for mennesker i nød og for alle dem, der i øjeblikket knokler i kampen mod denne krise. Hos Ford ser vi det som helt naturligt at forpligte os til at bidrage i en tid som denne, ligesom vi altid har gjort i vores 117-årige historie,” udtaler Bill Ford, Ford Motor Companys bestyrelsesformand.

Ansigtsmasker med luftfilter
Ford samarbejder med produktionsvirksomheden 3M om at øge produktionskapaciteten på ansigtsmasker med luftfilter til engangsbrug. Der samarbejdes også på særlige designs til maskerne, som på bedst mulig vis skal udnytte begge virksomheders individuelle produktionsdele for at imødekomme den stigende efterspørgsel. Maskerne vil bl.a. anvende ventilatordele fra de luftkølede sæder, som findes i den amerikanske pickup-bil Ford F-150.

Så snart ansigtsmaskerne er blevet godkendt til brug, vil Ford påbegynde en startproduktion på ca. 1000 eksemplarer om måneden, som vil stige løbende. Foreløbigt er det planen, at ansigtsmaskerne skal produceres i Fords fabriksfaciliteter med hjælp fra UAW, som er USA’s fagforening for ansatte i bilindustrien.

Respiratorer
Derudover samarbejder Ford også med medikoproducenten GE Healthcare om at udvide produktionen af en simplificeret udgave af GE Healthcares eksisterende respiratorer til patienter med åndedrætsbesvær som følge af COVID-19.

”Vi er stolte over at kunne bidrage med klinisk ekspertise i vores samarbejde med Ford om at imødekomme den hidtil usete efterspørgsel på livreddende teknologi,” udtaler Kieran Murphy, GE Healthcares præsident og administrerende direktør.

Ansigtsskærme
Fords amerikanske designafdeling er også i fuld gang med at udvikle og teste gennemsigtige ansigtsskærme med luftfiltre, som beredskabs- og sundhedsmedarbejdere har brug for.

De første 1000 ansigtsskærme testes allerede denne uge på forskellige hospitaler i Detroit, USA. Omkring 75.000 eksemplarer forventes at være produceret inden ugens udløb, og mere end 100.000 vil blive produceret ugentligt på Fords datterselskab Troy Design and Manufacturings faciliteter i Michigan.

“Vores nye samarbejder med 3M og GE betyder, at vores ingeniører og designere skal være endnu mere snarrådige og kreative end nogensinde, da tiden er en afgørende faktor lige nu. Vi er i tæt regelmæssig dialog med både føderale, statslige og lokale embedsmænd, og vi fokuserer vores bestræbelser på at øge produktionen af ansigtsmasker, simple respiratorer og ansigtsskærme, som sundhedssektoren og dens nødstedte patienter kan få gavn af hurtigst muligt,” forklarer Jim Hackett, Fords præsident og administrerende direktør.

Også i Kina har Ford igangsat forskellige tiltag i kampen mod COVID-19. Her har Fords kinesiske del af organisationen doneret 10 specialudstyrede Ford Transit-ambulancer til hospitaler i Wuhan-provinsen, hvor coronasmitten udspringer fra.

Derudover har Ford også sammensat en specialenhed til at hjælpe kinesiske hospitaler med at finde respiratorer og andet medicinsk udstyr.

Virksomheder, der er interesseret i at bidrage til Fords indsats mod COVID-19, kan indsende deres oplysninger på www.fordnewideas.com

Ford har også i Danmark indført særlige tiltag, der holder kunder trygt kørende.


Følg Ford på Mynewsdesk – Facebook – Ford.dk

Kontakt osSe flere nyhederGå til MyNewsDesk

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Jens Buus Biler A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra Jens Buus Biler A/S